Grand Prestige Vatgerijpt

Madeira

Madeira

Wijn die naar het eiland van afkomst vernoemd wordt, kan niet anders dan een lokale trots zijn. Nadat Portugal in de 16e eeuw met het versterken van wijn begon, ontstond ook het rijpingsproces van Madeira op zee. Onderweg op lange scheepsreizen naar Engeland of Noord- en Zuid-Amerika veranderde de smaak zo erg, dat de wijn bij terugkomst veel populairder was dan voorheen. Om de smaak zo te krijgen als toen, wordt Madeira als de enige wijn ter wereld nog altijd verwarmd tijdens het rijpen. Hoe warmer de wijn, hoe sneller de smaak zich ontwikkelt.

De historie van het vat geeft fruitige tonen van veenbes en kers. Samen met de chocolade- en karamel-achtige aroma's van ons bier, zorgt dit voor een warm mondgevoel.

Karakteristieken

Karakter Een Paradox van Zoet
Type Vatgerijpte gerstewijn van hoge gisting
Smaak Houtachtig met karamel en fruitige tonen van kers.
Kleur Diep roodbruin
Alcohol% 11,8%
Drinktemp.  10-12°C