Gerards Toegift

EEN LAATSTE TOEGIFT VAN DE MEESTER

Na 35 jaar neemt onze Gerard van den Broek afstand van zijn rol als Meesterbrouwer en zal hij bij onze brouwerij betrokken blijven als Nestorbrouwer. Maar niet voordat hij ons een laatste toegift geeft. Om zijn illustere carrière te vieren heeft hij als Meesterbrouwer nog één keer iets bijzonders voor ons gebrouwen. Vanuit zijn liefde voor bier en oneindige passie voor vatrijping, schenkt onze vakman ons: Gerards Toegift.

Na de succesvolle Vatgerijpt Whisky Series kreeg Gerard de unieke kans om nóg een speciale selectie whiskyvaten uit het Schotse Speyside te bemachtigen. Deze kans liet de brouwer natuurlijk niet voorbijgaan. Single malt vaten waar 12 jaar lang whisky op gerijpt heeft, werden met nog een bodem whisky erin naar Arcen gebracht.

Gerard legde de Grand Prestige op het Schotse hout en al na 6 maanden had het bier de gebalanceerde smaak, waar hij de bierliefhebbers zo graag mee wil verrassen. Dit is het ultieme slotstuk waarin met een lach en een traan 35 jaar ervaring, liefde en passie perfect samenkomen. De oplage van dit bijzondere bier is schaars.


We hadden online 15.000 flessen ter beschikking en deze zijn inmiddels allemaal verloot onder de inschrijvingen. In de brouwerijwinkel in Arcen zijn wel nog flessen van Gerards Toegift te verkrijgen.

Liefde voor bier vergaat niet. Zeker niet bij zo’n gedreven vakman als Gerard van den Broek. In de weekenden van 27 nov t/m 30 januari hebben we een tijdelijke rondleiding waarbij we stil staan bij Gerard zijn Liefde voor Bier, zijn uitgebreide carrière en de geschiedenis van de Hertog Jan Brouwerij. Boek deze rondleiding hier.