Grand Prestige Vatgerijpt Masterblend

Gerijpt op 13 vaten

Grand Prestige Vatgerijpt Masterblend

Voor deze speciale Masterblend editie heeft onze Grand Prestige tot wel twee jaar lang gerijpt op zorgvuldig geselecteerde vaten van over de hele wereld. Deze exclusieve vaten, te beperkt in aantal voor onze jaarlijkse Vatgerijpt serie, vormen de perfecte basis voor het creëren van een harmonieuze blend, waarbij de rodepepervaten een extra dimensie toevoegen als ultieme smaakmaker.

De combinatie van 13 verschillende vaten, variërend van whiskey en calvados tot bourbon, kersenlikeur, mezcal en rode peper, resulteert in een gebalanceerd bier met uitgesproken smaken en diepe aroma's. Perfect om te ontkurken tijdens een bijzonder moment.

Karakteristieken

Type Vatgerijpte gerstewijn van hoge gisting
Smaak zeer uitgesproken smaken en fruitige aroma’s van rode peper, kersen, vanille en karamel
Kleur Roodkoper
Alcohol% 11.0%
Drinktemp.  10-12°C

Tijdlijn

Voorjaar 2021

Micha komt tijdens zijn reizen unieke vaten tegen waar hij graag Grand Prestige op zou laten rijpen. Het blijkt echter dat het beschikbare aantal niet voldoende zou zijn voor een vatgerijpt editie maar door het unieke smaakproefiel besluit hij toch over te gaan tot aankoop, deze af te vullen met Grand Prestige en te laten rijpen in de Arcense vatenkelder.

Najaar 2021

Tijdens een reis door Mexico op zoek naar vaten komt Micha naast de mooiste Mezcal en Tequila huizen ook terecht bij een firma die rode pepers t.b.v. Hotsauce fermenteerd op houten vaten. Knettergekke gedachte, ongehoord, gewoon doen!

Voorjaar 2022

Wederom treft Micha unieke vaten en de afloop is hetzelfde. Er begint zich langzaam en idee te ontwikkelen bij Micha. Oorspronkelijk denkt hij aan single barrels afvullen of het uitschenken hiervan aan echte liefhebbers tijdens bierfestivals.
Maar wat als je nou een unieke blend zou kunnen maken met al deze smaken en aroma’s…?

Najaar 2022

Micha maakt zijn selectie van vaten en probeert een unieke smaaksensatie te creëren. Een blend van meerdere soorten barrels zoals bourbon, whisky, Pineau en zelfs Rode cayenne peper wordt samengebracht en gerijpt in de lagerkelders van de Hertog Jan brouwerij te Arcen.