Vatgerijpt 2021

DE PORTUGAL SERIE

Hartelijk bedankt voor je interesse in onze nieuwe Vatgerijpt. Hertog Jan Vatgerijpt 2021 is online volledig uitverkocht. De interesse was wederom enorm.

De Paradox van Zoet

Het is zo ver, het is eindelijk tijd voor Vatgerijpt 2021. Het vijfde smaakavontuur waarbij we onze Grand Prestige mochten laten rijpen op houten vaten. Deze keer onderzoeken onze brouwers ‘de Paradox van Zoet’. Om de verrassende rijke smaken en fruitige aroma’s van het hout aan ons bier toe te voegen, zonder extra zoetheid mee te brengen.

We leggen ons bier natuurlijk alleen te rijpen op zorgvuldig geselecteerde vaten met een smaakvolle achtergrond. Maar in de aanloop naar Vatgerijpt 2021 beseften we dat je ook smaken kunt proeven die er eigenlijk niet zijn. Neem nou onze eigen Grand Prestige: in elke slok kun je de zoete tonen van chocolade, karamel en fruit herkennen, maar tegelijkertijd is het bier niet zoet. Hoe is dat mogelijk?

Gerard en Micha vonden het zo’n interessante tegenstelling, dat ze voor deze 5e editie van Vatgerijpt naar Portugal zijn afgereisd. In het thuisland van Port - het zoetere zusje van de Grand Prestige - leerden ze alles over de unieke elementen van ‘zoet’. Om uiteindelijk de unieke tonen van Portugal aan onze Grand Prestige toe te voegen, zonder extra zoetheid mee te brengen.

Dit is de Paradox van Zoet, vastgelegd in vier vatgerijpte bieren.