Vatgerijpt 2019

Hollands Meesterwerk

Vatgerijpt 2019 – De Hollandse Wijn Editie én de Jenever Editie zijn inmiddels helemaal uitverkocht. In Arcen liggen alweer nieuwe vaten te rijpen voor de volgende smaakbeleving. Wil je op de hoogte blijven over Vatgerijpt 2020, schrijf je dan hier in. Lees alles over de voorgaande Vatgerijpt edities in het Vatgerijpt dossier.

Vatgerijpt Hooghoudt

De rijping op Hooghoudts korenwijnsherry-vaten en de verrijking met een extract van kruiden en specerijen geven deze Grand Prestige een verfijnde, kruidige smaak. De vaten van Hooghoudt komen uit Andalusië. Daar leidden ze een eerste leven voor de rijping van oloroso, de meest geurige van alle sherry’s. Zo ontstaan nootachtige smaken, met tonen van gedroogd fruit.

De inhoud bevat 75cl en heeft een alcoholpercentage van 12.7%. Je krijgt tevens een boekje met daarin alles over Vatgerijpt 2019 – De Jenever Editie.

Per 2 flessen ontvang je 2 Vatgerijpt proefglaasjes (0.1l).

20,00 uitverkocht

Vatgerijpt Rutte

De rijping op Ruttes gerstemoutwijn-vaten en de verrijking met een extract van kruiden en fruit geven deze Grand Prestige een bloemige, fruitige smaak. Rutte laat zijn jenever rijpen in gebruikte bourbonvaten, met onder meer kaneel, engelwortel en kalmoes. Dat zorgt voor een intense, aardse smaakbeleving.

De inhoud bevat 75cl en heeft een alcoholpercentage van 14.1%. Je krijgt tevens een boekje met daarin alles over Vatgerijpt 2019 – De Jenever Editie.

Per 2 flessen ontvang je 2 Vatgerijpt proefglaasjes (0.1l).

20,00 uitverkocht

Vatgerijpt Zuidam

De rijping op Zuidams roggegenever-vaten verrijkt deze Grand Prestige met een prachtige complexe smaak, vol mooie hout- en vanilletonen. De vaten van Zuidam zijn in Amerika speciaal gemaakt van wit eikenhout. Bij Zuidam heeft er meer dan een jaar roggegenever op gelegen. De smaken die dat geeft, gaan in de richting van vanille en kokos.

De inhoud bevat 75cl en heeft een alcoholpercentage van 11.0%. Je krijgt tevens een boekje met daarin alles over Vatgerijpt 2019 – De Jenever Editie.

Per 2 flessen ontvang je 2 Vatgerijpt proefglaasjes (0.1l).

20,00 uitverkocht

Vatgerijpt compleet

Wat gebeurt er met Grand Prestige als je de smaak combineert met het traditionele distillaat van Nederlandse bodem? Het resultaat is deze volledige set van de drie Vatgerijpte bieren van Hooghoudt, Rutte en Zuidam en een kruikje met Grand Prestige Jenever. De jenever op basis van Hertog Jan Grand Prestige bevat een rijke structuur en tonen van jeneverbes en laurier. Het bier geeft de jenever een smaak van geroosterde mout en een vleugje karamel.

De inhoud van de Grand Prestige jenever is 35cl en heeft een alcoholpercentage van 40.0%. Ieder Vatgerijpt bier bevat een boekje met daarin alles over Vatgerijpt 2019 – De Jenever Editie.

Per set ontvang je 4 Vatgerijpt proefglaasjes (0.1l).
De jenever wordt verkocht door een partner van Hertog Jan.

85,00 uitverkocht

Vatgerijpt 2019: een samensmelting van kennis en kunde.

De smaken uit de Nederlandse cultuur die onze serie van vorig jaar kenmerkten, maakten onze brouwers nieuwsgierig. Wat gebeurt er met Grand Prestige als je de smaak combineert met het traditionele distillaat van Nederlandse bodem? Om die vraag te beantwoorden bundelen we de krachten met drie ambachtelijke jenever-distillateurs: Hooghoudt, Rutte en Zuidam. We brengen bier en jenever, twee karakteristieke Nederlandse kwaliteitsproducten, samen voor een unieke smaakbeleving.

In ons Dossier Vatgerijpt kun alles teruglezen over deze bijzondere samensmelting van kennis en kunde. Lees hier alles over de 'anatomie van smaak'.

Bekijk het dossier