Bockbierweekend

5 & 6 oktober 2019 Arcen

BOCKBIERWEEKEND

Bockbier was in Duitsland al langer een traditie. Het eerste bier dat in de herfst gebrouwen wordt, van de nieuwe hop en gerstoogst. In Arcen wilden we graag óók zo’n mooi bier brouwen. Maar dan natuurlijk wél op onze eigen manier. Zo brouwden we het eerste Nederlandse Bockbier bovengistend, in plaats van ondergistend. De introductie van dit jaarlijkse speciaalbier bleek een inspiratie voor heel brouwend Nederland: inmiddels is Bockbier niet meer weg te denken. Ons Hertog Jan Bockbier is nog steeds één van de meest gewaardeerde bockbieren bij de kenners. Het combineert een mooie bitterzoete smaak met een prachtige robijnrode kleur. 

  

De introductie van dit prachtige seizoensbier willen we dit jaar niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In het weekend van 5 en 6 oktober zullen onze rondleidingen volledig in het teken staan van Hertog Jan Bockbier. Je proeft uiteraard ons nieuwste bockbier van dit seizoen, maar ook zullen we je verrassen met een bijzonder bockbier, speciaal voor dit weekend gebrouwen door onze meesterbrouwer Gerard. En heb je al eens gehoord van het stachelen van bockbier? Tijdens deze rondleiding van een uur leer je bovendien alles over de geschiedenis van Bockbier, over de ingrediënten en het brouwproces. 

MELD JE AAN

Wil je zeker zijn van een plek tijdens de Bockbier rondleiding, boek dan je ticket hier.

 

Let op, deze rondleiding is anders dan een reguliere rondleiding. Je komt niet in alle ruimtes en gaat dingen proeven die normaliter niet worden geproefd. Aangezien de rondleiding verschilt van een standaard rondleiding, is de prijs voor volwassenen aangepast naar 15,- p.p.


ADRES HERTOG JAN BROUWERIJ

Kruisweg 44
5944 EN Arcen

 

Openingstijden Bockbierweekend: 11:00 - 18:00.
Start laatste rondleiding 17:00 uur

 

MELD JE HIER AAN