Grand Prestige Brut, het ultieme bewaarbier

 

Beste bierliefhebber,

Onze meesterbrouwer Micha heeft het ultieme bewaarbier gebrouwen: Hertog Jan Grand Prestige Brut.

Deze hoogst exclusieve Bière Brut is gebaseerd op de Grand Prestige en gemaakt volgens de méthode traditionelle. Na een intensief brouwproces hebben ze - als de kroon op hun werk - deze unieke donkerkleurige Brut afgevuld op exclusieve cuvée des sacres flessen en meerdere maanden laten rijpen in de wereldberoemde kelders van de Champagnestreek.

EINDELIJK... EEN FEESTELIJK SPECIAALBIER

Bij feestelijke gelegenheden wordt er vaak geproost met meer van hetzelfde. Dat moet en kan anders, dacht onze meesterbrouwer. Bierliefhebbers kunnen vanaf nu samen met familie en vrienden in stijl proosten met iets wat past bij de setting en ze écht lekker vinden: bier! 

Hertog Jan Grand Prestige Brut is afgelopen zomer gebrouwen door onze meesterbrouwer Micha Peute. Voor het brouwen van dit bier is er een nauwe samenwerking geweest met de meesterbrouwer van Brouwerij Bosteels, Hans van Remoortere. De hechte band die door de jaren heen is opgebouwd, bleek het perfecte fundament voor de totstandkoming van dit unieke project.

 

Hans Van Remoortere, Meesterbrouwer bij Brouwerij Bosteels

Micha vertelt: 

‘’Tijdens mijn laatste bezoek in België hebben Hans en ik de mogelijkheid besproken een donkere variant op een Bière Brut te maken. Hans is de absolute expert op dit gebied en kan putten uit jarenlange ervaring.

 

Na het uitvoeren van diverse tests konden we dan ook snel overgegaan tot actie. We wilden dit bier namelijk heel graag voor de feestdagen kunnen presenteren aan de bierliefhebber.’’

 

GRAND PRESTIGE BRUT, EEN SMAAKVOL SAMENGAAN VAN TWEE WERELDEN

Deze unieke donkerkleurige Grand Prestige Brut geeft door de méthode traditionelle een ietwat kruidige toets aan de alom gekende smaken van de Grand Prestige.

De basis ligt in de receptuur van de Grand Prestige, echter hebben de brouwers ditmaal het kroonjuweel hergist op de fles. Dit gebeurt door de toevoeging van suiker en de meest klassieke bottelgist: Champagne gist. Na de hergisting heeft het bier zowel een hoger alcohol- als koolzuurgehalte, waardoor een Grand Prestige ontstaat die verrijkt wordt met een subtiele frisheid en uitgesproken aroma’s. De fijnere bubbels ronden deze sprankelende smaakexplosie helemaal af.

Dit alles maakt dat het bier zich met recht een Grand Prestige Brut mag noemen. Hét feestelijke bewaarbier voor jou als bierliefhebber.

DE SMAAKNOTITIES VAN MICHA

In de smaaknotities van Micha staan aroma’s en smaken vermeld zoals:

 

GEMAAKT OM TE BEWAREN

Dit unieke bier onthult haar ware pracht op bijzondere momenten.

En hoewel er uiteraard meteen geproost kan worden, is Grand Prestige Brut het ultieme bewaarbier. ‘Het koolzuurgehalte ligt namelijk beduidend hoger waardoor we goede hoop hebben dat het bier zich door de jaren heen prachtig zal ontwikkelen. We gaan uit van een rijpingstijd van 12, 15 of misschien zelfs 17 jaar’, aldus Micha.

Op de brouwerij in Arcen hebben we een speciale hoek in de rijpingskelder gereserveerd waarin we de bieren om de 3 jaar gaan proeven. Op deze manier kunnen we de verschillen in aroma’s nauwgezet in kaart brengen. Dit mooie proces en de vorderingen delen we met onze gasten en met de liefhebbers thuis via de digitale rijpingskelder.

De Grand Prestige Brut is helaas niet meer beschikbaar in onze Online Brouwerijwinkel.

Heb jij een fles weten te bemachtigen? Micha nodigt jou graag uit om jouw Grand Prestige Brut fles te registreren in onze digitale rijpingskelder. Ga samen met ons op een bijzondere smaakreis vol geduld en passie, die in de loop der jaren prachtige kennis en wijsheid zal opleveren.

 

NAAR DE DIGITALE RIJPINGSKELDER

 

Uit liefde voor bier.