Asperges

Met grijze garnalen en een sabayon van Hertog Jan Lentebock

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo asperges
  • 200 gram grijze of Hollandse garnalen
  • vier eetlepels roomboter
  • vier eidooiers
  • 1 dl Hertog Jan Lentebock op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De asperges schillen, de onderste wat harde stukken verwijderen en afhankelijk van de dikte 10 tot veertien minuten koken in water met een snufje zout. De asperges vervolgens warm houden.
De eidooiers in een kom au-bain-marie loskloppen. Het bier bij beetjes toevoegen en goed kloppen tot een lobbig geheel is ontstaan. Tenslotte de koude boter bij beetjes erdoor kloppen en op smaak brengen met peper en zout.

De asperges verdelen over voorverwarmde borden, garnalen erover strooien en wat saus erbij doen. Garneren met fijngehakte peterselie. Drink hierbij een goed gekoeld glas Hertog Jan Lentebock.

Gevonden op www.biercuisine.nl.