Mini tortilla’s gevuld met een frisse avocadocrème met limoen, gamba’s in zoete chilisaus en knapperige komkommer, afgemaakt met rode ui en verse koriander. Een zomerse bierbite die heerlijk samengaat met een frisse, fruitige Hertog Jan Bastaard. Deze gebrouwen radler met friszure citroen en prikkelende gember geeft een kick aan de vistaco’s.
Ingrediënten voor 12 vistaco’s
Vistaco’s
- 12 mini tortilla’s
- 500 gram gamba’s
- 1 teen knoflook
- klontje roomboter
- 1 komkommer
- chilisaus
- 1 rode ui
- verse koriander
- versgemalen zwarte peper
Avocadocrème
- 2 avocado’s
- 1 el limoensap
- 2 el crème fraîche
- olijfolie
- versgemalen zwarte peper
Bereiding
Ontdooi de gamba’s. Maak ondertussen de avocadocrème. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees uit de schil en doe ik een kom samen het limoensap en de crème fraîche. Doe er een scheutje olijfolie bij en een snuf versgemalen zwarte peper, en pureer tot een frisse crème met een staafmixer. Zet de avocadocrème afgedekt in de koeling totdat je de vistaco’s gaat vullen.
Snijd de rode ui in kwart ringetjes, de komkommer in blokjes en hak de koriander grof. Doe een klontje roomboter in een bakpan en knijp vervolgens een teen knoflook uit. Voeg de gamba’s toe, strooi er wat versgemalen zwarte peper overheen en bak de gamba’s zo’n 5 minuten. Draai het vuur uit, voeg naar smaak chilisaus toe en ook de komkommer.
Smeer flink wat avocadocrème op een tortilla, schep de mix van gamba’s en komkommer erop, en maak af met rode ui en koriander.