De reis naar de Goose Island brouwerij in Chicago

Hertog Jan Vatgerijpt

Voor Hertog Jan Vatgerijpt hebben we kennis opgedaan bij onze collega’s van Goose Island in Chicago, die pionier zijn op het gebied van rijpen op vaten. Al in 1992 presenteerde Goose Island Bourbon County Brand Stout, een imperial stout die is gerijpt in bourbon vaten. Jaarlijks wordt daar een nieuwe gelimiteerde oplage afgevuld waarvoor mensen rijen dik staan.

De brouwers van Goose Island bezochten vorig jaar ook onze brouwerij in Arcen en waren onder de indruk van het vakmanschap in onze kleinschalige brouwerij, vooral ons kroonjuweel Grand Prestige trok hun aandacht. Hier is toen een samenwerking geboren waarin we het beste van beide werelden is samengebracht in een bier; Grand Prestige gerijpt op bourbon vaten van Goose Island in Chicago.

Om dit te realiseren heeft de meesterbrouwer van Hertog Jan zijn geheime recept gedeeld met de meesterbrouwer van Goose Island. In de bierwereld een unicum. In Maart werden de vaten gevuld onder toeziend oog van Gerard en 6 maanden later gingen Johan en Milan terug om het resultaat te proeven. Zij namen ook een van Hertog Jan’s grootste fans Mark mee, die met hen mocht mee proeven. In de video hieronder vertelt hij er meer over.