Hertog Jan brouwt bier voor het goede doel

'Het Elfde Gebod' terug op de markt voor KiKa

Samen met de Stichting Geniet & Geef brengen wij voor KiKa het roemruchte bier ‘Het Elfde Gebod’ tijdelijk terug op de markt. Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, is een jaarlijkse actie waarbij horecaondernemers geld inzamelen voor KiKa. Er zal twee maal 76 hectoliter worden gebrouwen, evenveel als het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker. Vanaf donderdag 1 september 18.00 uur is ‘Het Elfde Gebod’ verkrijgbaar op de tap van meer dan 160 Nederlandse cafés. Daarnaast brengen we het bier uit in kruikjes die verkrijgbaar zijn in geselecteerde slijterijen en supermarkten in heel Nederland. Vanaf maandag 5 september is het bier in gelimiteerde oplage verkrijgbaar bij Albert Heijn en Mitra.

Het is een eer en mooie gelegenheid om de bierliefhebber opnieuw te laten genieten van een beroemde klassieker waarvan de opbrengsten ten goede komen aan KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. ‘Het Elfde Gebod’ is een goudblond bier van hoge gisting en bevat 7% alcohol.

‘Prachtige gelegenheid om klassieker weer te brouwen’
Onze brouwers gaan het bier volledig volgens het bijzondere recept dat dateert uit de jaren ‘90 brouwen. Door dezelfde receptuur te gebruiken en te brouwen in de meer dan honderd jaar oude Hertog Jan Brouwerij in Arcen zal ‘Het Elfde Gebod’ weer exact smaken zoals toen. Meesterbrouwer Gerard van den Broek: "Het bier was erg geliefd en we krijgen nog geregeld de vraag of ‘Het Elfde Gebod’ ooit nog terugkomt op de markt. De samenwerking met Stichting Geniet & Geef is voor ons het mooiste moment om aan dit verzoek gehoor te geven. ‘Het Elfde Gebod’ staat voor ‘Gij zult genieten’ en deze keer zal iedereen nog net iets meer genieten dan normaal, in de wetenschap dat je met ieder glas een donatie doet aan KiKa."

Opbrengst Geniet & Geef
Sinds 2012 presenteert de Stichting Geniet & Geef ieder jaar een bijzonder bier. Initiator Gaius Voûte, CEO Bier&CO en bestuurslid van de Stichting Geniet & Geef: "Momenten waarop je geniet, maken je er van bewust hoe goed je leven eigenlijk is. Stichting Geniet & Geef zet zich in om deze genietmomenten om te zetten in donaties voor het goede doel, donaties voor KiKa. Wij vragen ieder jaar een brouwer om voor deze actie een speciaal bier te brouwen en zijn trots op de samenwerking met Hertog Jan."

Stichting Geniet & Geef is ook trots op de omvang die de actie aanneemt. Gaius Voûte: ‘’ We zijn blij met de samenwerking met Hertog Jan. Het blijkt dat horecaondernemers graag ‘Het Elfde Gebod’ weer gaan schenken en door de samenwerking met Albert Heijn en Mitra zijn we in staat om in een keer de omvang van deze actie te verdubbelen. Dat komt uiteindelijk ten goede aan KiKa en daar zijn wij bijzonder trots op.’’

Frits Hirschstein, oprichter van KiKa: "Geniet & Geef is een voorbeeld van hoe je op een hele andere manier geld uit de markt kunt halen. Een concept waarmee je mensen laat genieten van mooi bier en tegelijkertijd een goed doel steunt. Doe alsjeblieft mee. Proost!"

De opbrengst gerealiseerd met de verkoop van het bier komt, na aftrek van directe kosten, volledig ten goede aan KiKa. Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef ruim € 150.000,- opgebracht.

 

Albert Heijn en Mitra verkopen Hertog Jan ‘Het Elfde Gebod’ voor KiKa
Horecaondernemers uit het hele land nemen fusten van het speciale Geniet & Geef bier af en verkopen het in hun café. Dit jaar komen daar ook de drankenspeciaalzaken en supermarkten bij doordat het bier ook op kruikjes wordt afgevuld.

De tweede 76 hectoliter wordt in unieke kruiken in de winkels van Albert Heijn en Mitra verkocht voor het bedrag van €7,60. Ook zal het te koop zijn in de brouwerijwinkel van de Hertog Jan Brouwerij.