Geniet deze kerst van een smakelijk 4 gangen diner gecombineerd met de bieren van Hertog Jan. Dit menu is samengesteld door Yvonne van Houtum van het weblog Bierliefde.nl. Het menu bevat recepten waarin onze bieren worden gebruikt als ingrediënt maar geeft ook smaakvolle bier- en spijs combinaties.
Begin het kerstdiner met lekkere champignons in bierbeslag en een Hertog Jan Enkel. Dit licht bittere blonde bier zorgt voor een aangename frisheid, snijdt door het vet en combineert bovendien heerlijk met de yoghurtdip.
Het tussengerecht - citroenrisotto met wilde zalm en geroosterde bimi - combineert perfect met Hertog Jan Tripel. De krachtige, zoete tripel is gewaagd aan de romigheid van de citroenrisotto en het geroosterde van de bimi. Daarnaast accentueert het bier de fruitigheid in het gerecht.
Het pronkstuk van dit kerstdiner is de parelhoen met bier-tuttifrutti. Dit hoofdgerecht vergt wat meer tijd, maar is zeer eenvoudig te bereiden in de oven. Het Hertog Jan Winterbier is een fijne begeleider van de parelhoen. In combinatie met de bier-tuttifrutti wordt het bier nog fruitiger.
De machtige bonbons van gorgonzola met witte chocolade zijn een bijzonder smaakvolle afsluiter van het diner en vormen een fijne zoet-zoutcombinatie met Hertog Jan Grand Prestige.
Heerlijke feestdagen gewenst!
![]() |
Voorgerecht Gefrituurde champignons in bierbeslag met frisse yoghurtdip en Hertog Jan Enkel |
![]() |
Tussengerecht Citroenrisotto met wilde zalm en geroosterde bimi en Hertog Jan Arcener Tripel |
![]() |
Hoofdgerecht Parelhoen uit de oven met bier-tuttifrutti en aardappelrozetjes en Hertog Jan Winterbier |
![]() |
Nagerecht Bonbons van gorgonzola en witte chocolade en Hertog Jan Grand Prestige |