Kipspiesjes

Met ananas en Hertog Jan Lentebock

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram kipfilet, bio- of scharrelkip
  • 6 eetlepels vers ananassap
  • 250 gram verse ananasblokjes
  • 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 3 theelepels milde chilipoeder
  • reepjes stokbrood of ciabatta
  • peper uit de molen en zout naar smaak
  • Hertog Jan Lentebock, als begeleidend bier

Bereidingswijze:
Kipfilet in gelijkmatige blokjes snijden en met weinig zout bestrooien. In een mengschaal het ananassap met de olie mengen.
De blokjes kipfilet gedurende 1 uur in dit mengsel marineren. De blokjes af en toe omkeren.
De kipfilet iets deppen en met de blokjes ananas om en om aan spiesjes rijgen.
De spiesjes op een grillpan, onder een hete grill of op de barbecue plaatsen en af en toe omkeren tot ze lichtbruin van kleur zijn. Met milde chilipoeder bestrooien en met reepjes stokbrood of ciabatta serveren. Een goed gekoeld glas Hertog Jan Lentebock erbij serveren.

Het fruitige en verfrissende karakter van dit bier ondersteunt de fruitigheid van dit gerecht in combinatie met de lichte kruidige toets van de milde chilipoeder.

Bron: www.biercuisine.nl