Hertog Jan Vatgerijpt Armagnac

Peperkoektoast met Fourme d'Ambert

Voor 12 stuks

Ingrediënten:
6 sneetjes peperkoek of gemberbrood
2 peren
5cl Armagnac
250g Fourme d'Ambert of andere blauwe kaas
20g boter

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verwijder de korst van de peperkoek en snij de peperkoek in dunne sneetjes.
  3. Leg op ieder sneetje peperkoek een plakje Fourme d’Ambert.
  4. Was en schil de peren en snij deze in lange partjes.
  5. Verhit een pan en voeg een klont boter toe en rooster de perenpartjes. Zet dan het fornuis en de afzuigkap uit om de peren met de Armagnac te flamberen. Let op: tijdens het flamberen werk je met alcohol en kunnen er vlammen ontstaan. Doe dit nooit met het gas of de afzuigkap aan.
  6. Haal de perenpartjes uit de pan en leg deze op de sneetjes peperkoek.
  7. Verhit de toast 5 – 6 min in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is.


Suggestie: dit gerecht smaakt heerlijk met het kroonjuweel van onze brouwerij: de Grand Prestige. Als je dit op hebt, ben je gegarandeerd in de stemming voor een glaasje Vatgerijpt Armagnac als digestief.