Voor 4 personen
Ingrediënten:
4 heilbotfilets
10 cl Calvados
8 rode appels
1 snufje Espelettepeper in poedervorm
1 el bruine suiker
2 el witte azijn
1 Granny Smith appel
1 gele citroen
Bosje verse munt
Ongezouten boter
Druivenpit- of koolzaadolie
Voor de saus:
4 eetlepels honing
10 cl sojasaus
6 cl Calvados
1 theelepel maïzena
Bereidingswijze:
- Begin met de puree. Was de rode appels en Granny Smith appel en snijd ze in grove stukken. Doe ze in een grote pan met de olie, ongezouten boter, het sap van 1 gele citroen, witte azijn, bruine suiker en Espelettepeper. Laat dit een paar minuten warm worden en pureer vervolgens tot een gladde puree.
- Bestrooi ondertussen de heilbot met zout en peper. Zet even opzij.
- Begin aan de saus. Doe de honing, sojasaus, Calvados en maïzena in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat de saus sudderen op zacht vuur en roer af en toe even door.
- Verhit een koekenpan met een flinke klont boter. Bak als de boter gesmolten is de heilbot goudbruin. Draai de vis daarna om.
- Zet het gehele fornuis en de afzuigkap uit om de vis af te blussen met Calvados. Let op: tijdens het flamberen werk je met alcohol en kunnen er vlammen ontstaan. Doe dit nooit met het gas of de afzuigkap aan.
- Serveer de puree met de gebakken vis en sprenkel de saus over de vis heen. Top hem voor de frisheid af met een takje verse munt.
Suggestie: dit gerecht smaakt nog lekkerder met een heerlijk glas Grand Prestige erbij. Na het dineren is het tijd voor ons digestief en ben je klaar voor Vatgerijpt Calvados.