Voor 4 personen
Ingrediënten:
4 plakjes vers buikspek
500g gnocchi
3 el zonnebloem of druivenpitolie
Bosje verse tijm
Voor de saus:
1 blikje cola
2 blikjes geplette tomaten
3 el worcestersaus
1 rode ui
2 witte uien
3 teentjes knoflook
15cl rode wijnazijn
2 laurierblaadjes
1 tl gerookte paprikapoeder
1 blokje kubor of groentebouillon
4 el zonnebloem of druivenpitolie
Bereidingswijze:
- Verhit een steelpan en voeg een scheut olie toe. Snipper de witte ui en knoflook. Bak de witte ui tot deze glazig is en bak dan de knoflook mee.
- Zet het vuur laag en voeg de laurierbladeren en een verkruimeld blokje kubor of bouillon toe. Laat dit goed doorbakken.
- Doe vervolgens de worcestersaus, rode wijnazijn en gesnipperde rode ui erbij. Laat al roerend 5 minuten koken en voeg de tomatenpuree toe. Laat nog 5 minuten koken en voeg de 75 – 100 ml cola toe. Zet op laag vuur en laat lekker pruttelen.
- Verhit een koekenpan en voeg geen olie of boter toe. Het spek heeft genoeg vet van zichzelf. Bak het spek tot het goudbruin is. Draait om en herhaal met de andere kant. Haal het spek uit de pan en snij in reepjes van 2 cm.
- Kook ondertussen de gnocchi volgens de verpakking.
- Tijd om het bord op te maken. Maak een bedje van de saus (bewaar een beetje) in het bord en leg hier de gekookte gnocchi op. Voeg vervolgens de gebakken spekreepjes toe en top af met de overgebleven saus. Maak het bord af met twee takjes tijm.
Suggestie: geniet van dit gerecht onder het genot van een goed glas Grand Prestige. Na het eten zijn je smaakpapillen klaar voor Vatgerijpt Bière du Soir Cognac.