Ambachtelijke samenwerking

De Jenever Editie

Hertog Jan Meesterbrouwer Gerard van den Broek is trots op deze ambachtelijke samenwerking. In smaaksessies hebben van den Broek en de drie destillateurs onderzoek gedaan over hoe hun generatielange kennis over smaak het beste toegepast kon worden. Het uitgangspunt was de smaak van het bier. 'De natuur haar gang laten gaan, dat is bij vatrijping het belangrijkste. Je moet niks willen forceren. Door de tijd gaan de smaken van het bier een huwelijk aan met de smaken van het houten vat. Daarbij verloopt de rijping in ieder vat op een eigen manier. Dat zorgt voor een stukje onberekenbaarheid in het rijpingsproces. Daarin schuilt een soort magie, wat vatrijping voor ons zo bijzonder en leuk maakt.'

De drie Vatgerijpt varianten en de speciale Grand Prestige Jenever, worden op zaterdag 16 maart gelanceerd in de Hertog Jan brouwerij te Arcen. Vanaf 25 maart is Grand Prestige Vatgerijpt verkrijgbaar online. Ook zullen de nieuwe vatgerijpte bieren in de horeca exclusief verkrijgbaar zijn bij de leden van Het Genootschap van Hertog Jan