Hertog Jan Weizener

Het beste van Weizen en Witbier

Zomers tarwebier

Onze Weizener is zeker niet zomaar een tarwebier. Het verenigt het beste van twee heel verschillende soorten bier die traditioneel met tarwe gebrouwen worden. Van het Belgische witbier heeft het de frisse Belgische gist en de mooie kruiden die daar bekend zijn onder de naam ‘gruit’. Dat zorgt voor de frisheid en het tikkeltje exotische. Van het Duitse Weizen gaven we het de hop en de in Duitsland gangbare tarwe. Toch is de combinatie van die ingrediënten nog geen Hertog Jan Weizener. Dat wordt het pas in onze ketels, waar wij het op onze eigen manier brouwen. Ruik er eens aan, ervaar die heerlijke citrusgeur. In de volmondige lichtzoete en frisse smaak proef je de hop, de tarwe, de frisse gist, de koriander en het klein beetje sinaasappelschil. Alles bij elkaar is het echt een heel eigenzinnig bier.

Karakteristieken

Karakter Eigenzinnig
Type Tarwebier
Smaak Volmondig fris met karaktervolle bittertonen en een prettig stevige afdronk
Kleur Diepgoud met een lichte nevel
Alcohol% 5,7%
Drinktemp.  3°C

Het verhaal achter Hertog Jan Weizener

In deze serie gaat journalist Joris Vermeer op zoek naar de verhalen achter verschillende Nederlandse bieren. Dit keer Hertog Jan Weizener.

Onze Weizener verenigt het beste van twee heel verschillende soorten bier: Weizen en Witbier.

Het beste uit België en Duitsland, verenigd in Nederland

Op een avond na een bijeenkomst voor brouwers zat onze eigen Gerard van den Broek samen met twee collega’s in een café. Zijn ene collega, een Belg, wilde voor alle drie de mannen een Belgisch witbier bestellen. Zijn andere collega, een Duitser, stond er op dat het een Weizenbier zou worden, zoals ze dit in Zuid Duitsland gewend zijn te drinken.