Hertog Jan Brouwerij Arcen

Je bezoek meer dan waard

Bezoek de brouwerij

Rondleiding

 

Bij de Hertog Jan brouwerij nemen we de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en bezoekers zeer serieus. Door de verscherpte maatregelen is onze brouwerij tot nadere berichtgeving gesloten voor bezoekers.

We houden de situatie scherp in de gaten. Wij zullen op onze sociale media communiceren wanneer we weer open gaan.

Bekijk de FAQ voor meer informatie
.

Indien je nog vragen hebt over je bezoek of reservering verzoeken we je contact op te nemen met ons via [email protected].

 

Van authentieke koperen brouwketels tot een sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van diverse jaargangen. Tijdens een brouwerijbezoek volg je onder begeleiding van een ervaren gids het complete brouwproces. Je ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk... het bier. Een brouwerijbezoek duurt ongeveer een uur. Het maken van een reservering is verplicht.

Na afloop kun je een bezoek brengen aan de brouwerijwinkel en Café de Hertog Jan Proeverij. Wil je hier zeker zijn van een tafeltje? Dan raden we je aan deze vooraf te reserveren via www.hertogjanproeverij.nl.Boek een rondleiding

 

Bezoektijden Brouwerijwinkel

De brouwerijwinkel is weer open van woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

De winkel zal fungeren als een afhaalloket. Je kunt alle leuke cadeau pakketten en Hertog Jan producten uitzoeken aan de deur en hier gelijk met pin betalen. Je bestelling wordt daarna gereed gemaakt en klaargezet.

Openingstijden Café De Hertog Jan Proeverij

De Hertog Jan Proeverij is dagelijks geopend van 11:00 – 22:00. Hier zijn jullie in de gelegenheid om bovenal veilig, maar vooral ook rustig te onthaasten en bourgondisch te genieten. Om teleurstelling te voorkomen, adviseren wij vooraf een tafel te reserveren. Voor meer informatie kijk op hertogjanproeverij.nl.

 

Toegangsprijzen

Volwassenen vanaf 18 jaar € 13,95. *
Kinderen van 12 t/m 17 jaar € 6,95. 
Kinderen jonger dan 12 jaar hebben gratis toegang.
* incl. Het Geschenk

 

Vragen?

Stuur een e-mail naar
[email protected]

 

Locatie en route.

Kruisweg 44   Postbus 4335
5944 EN Arcen 5944 ZG Arcen

Bestel een persoonlijke fles Grand Prestige

Een eigen genummerde fles Grand Prestige die in onze brouwerij ligt te rijpen. Je hebt acht jaar de tijd om je fles tijdens een rondleiding te komen halen. Bestel het certificaat voor jezelf óf als cadeau. €34.95 inclusief rondleiding voor twee volwassenen en twee speciaalbier­glazen. Er moet minimaal 1 week tussen aankoop en rondleiding zitten.

Bestellen

Persoonlijke fles ophalen

Vink 'persoonlijke fles' aan en noteer je unieke flesnummer tijdens het online reserveren van een rondleiding. Kies bij betaalmethode voor 'betalen aan de kassa'. 

Vergeet niet je certificaat met het flesnummer voor aanvang van je rondleiding af te laten stempelen bij de receptie. Met dit certificaat mag je met twee personen een rondleiding volgen door onze Hertog Jan Brouwerij. Op het einde van de rondleiding ontvang je jouw fles Grand Prestige. De fles blijft maximaal 8 jaar bewaard in de kelders van Arcen.

Meer in Arcen

Natuurlijk is onze brouwerij alleen al een bezoek aan Arcen waard. Je kunt het ook combineren met één van deze suggesties.

Historie

1915. Oprichting.

In 1915 richten vier bevriende brouwers een Stoombierbrouwerij op, net buiten het dorpje Arcen. Ze noemen ‘m heel toepasselijk De Vriendenkring. Daar brouwen ze ondergistend bier, pilsener, wat in die tijd nog vrij ongebruikelijk was.

1925: Succes.

Ondergistend bier, lager oftewel pilsener, wordt een succes. Toegankelijk en doordrinkbaar. Al snel wordt het naar andere delen van het land ‘geëxporteerd’.

1944: Onder vuur.

Midden in de vuurlinie aan de Maas kiezen de Duitsers de robuuste brouwerij als hoofdkwartier. Schade door beschietingen van geallieerden zorgt ervoor dat de brouwerij tijdelijk moet sluiten. Nog steeds zijn kogelgaten te zien uit die periode.

1981. Een nieuw begin.

Heel even sluit de brouwerij in de moeilijke jaren tachtig haar deuren. Gelukkig gaan die al snel weer open, als een paar ondernemende brouwers er de Arcense bierbrouwerij beginnen. Ze brouwen er geen Pilsener meer, maar leggen zich toe op speciaalbieren.

1986: Goud.

De liefde voor het bier in Arcen leidt tot een aantal bijzondere speciaalbieren. Die oogsten waardering bij bierliefhebbers én de jury’s van bierfestivals. Een aantal bieren van het eerste uur worden in 1986 beloond met een gouden medaille.

1993: Pilsener.

De overstroming van de Maas richt flinke schade aan. De werkzaamheden bieden ook een kans: op verzoek van de brouwers worden lagerkelders gebouwd. Nu kunnen ze er weer ondergistend bier brouwen. Het Pilsener blijkt van een uitmuntende kwaliteit!

2002. Hoogstpersoonlijk

Door de ‘Hoogstpersoonlijk’ campagne leert heel Nederland onze gedreven brouwers kennen, met hun aandacht, passie en kennis. Meesterbrouwer Gerard van den Broek wordt een begrip.

Nu. Uit liefde voor bier.

Steeds meer bierliefhebbers ontdekken de bieren van Hertog Jan. Met de huidige aandacht voor bier en met name speciaalbieren wordt de kwaliteit van Hertog Jan alom gewaardeerd. Steeds meer mensen vinden de weg naar de brouwerij in Arcen.

Vragen

Is het noodzakelijk om te reserveren voor een rondleiding?
Het is verstandig te reserveren om er zeker van te zijn dat je op een bepaalde dag en tijdstip een rondleiding kunt volgen. Alleen héél soms kan er nog aan de receptie in Arcen worden gereserveerd.

 

Ik ben moeilijk ter been, kan ik de brouwerij bezoeken?
Onze brouwerij is gevestigd in een schitterend oud pand. Dit brengt met zich mee dat de rondleiding langs smalle en lage doorgangen gaat met 144 traptreden. De rondleiding is helaas minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Houd hier alsjeblieft rekening mee.

 

Zijn er proefmomenten tijdens de rondleiding?
Ja, er zijn een aantal proefmomenten.

 

Mogen de kinderen ook mee?
Kinderen mogen mee onder begeleiding van een volwassene.

 

Ik heb via iDEAL online betaald voor een rondleiding, krijg ik mijn geld terug?
Wanneer een rondleiding door jou wordt geannuleerd en er is al betaald dan bieden wij een tegoedbon aan. Deze wordt per e-mail verstuurd en kan worden gebruikt om ter waarde van het reeds betaalde bedrag nogmaals online een rondleiding te betalen. Ook is het mogelijk om de cadeaubon die per e-mail wordt verstuurd af te drukken en dit bedrag in de Hertog Jan winkel in Arcen te besteden.

 

Kan ik lunchen of dineren voor of na de rondleiding?
Een lunch of diner kan worden gereserveerd bij Café de Hertog Jan Proeverij. Meer informatie: www.hertogjanproeverij.nl

 

Is het mogelijk om een rondleiding te krijgen in een andere taal?
Natuurlijk, iedere zondag hebben we al een Duitstalige rondleiding. Bovendien is het vanaf 25 personen mogelijk om een Engels- of Duitstalige rondleiding te krijgen. Voor meer info mail naar [email protected]