Hertog Jan Brouwerij Arcen

Je bezoek meer dan waard

Bezoek de brouwerij

Rondleiding

 

Bij de Hertog Jan brouwerij nemen we de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers én bezoekers zeer serieus. Met de recente ontwikkelingen en de steeds snellere verspreiding van het COVID-19 virus, hebben we helaas moeten besluiten om de Hertog Jan brouwerij te sluiten voor bezoekers.

Voor meer informatie en vragen over je bezoek of reservering, kijk dan op hertogjan.nl/voorzorgsmaatregelen.

 

Van authentieke koperen brouwketels tot een sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van diverse jaargangen. Tijdens een brouwerijbezoek volg je onder begeleiding van een ervaren gids het complete brouwproces. Je ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk... het bier. Na afloop breng je een bezoek aan de brouwerijwinkel en in Café de Hertog Jan Proeverij wordt je een heerlijk glas Hertog Jan Pilsener aangeboden. Je bent van harte welkom. Een brouwerijbezoek duurt twee uur. Dit is inclusief de rondleiding van een uur, het bezoek aan de Brouwerijwinkel en de afsluiting in Café De Hertog Jan Proeverij. Hopelijk kun je ons tijdens je bezoek bezig zien met het brouwen of onze andere werkzaamheden, garanderen kunnen we dit helaas niet. Om teleurstellingen te voorkomen, raden wij aan om van tevoren te reserveren.

Boek een rondleiding

 

Bezoektijden Brouwerijwinkel

Dinsdag t/m vrijdag van 11.00 t/m 17.00 uur
Zaterdag van 11.00 uur t/m 18.00 uur
Zondag van 11.00 t/m 17.00

Uitzonderingen: 
Tijdens de schoolvakanties ook op maandag geopend. 
November t/m maart op maandag en dinsdag gesloten met uitzondering van alle schoolvakanties.

 

Openingstijden Café De Hertog Jan Proeverij

Meer informatie inclusief openingstijden vind je op https://www.hertogjanproeverij.nl/openingstijden

 

Toegangsprijzen

Volwassenen vanaf 18 jaar € 13,95. *
Kinderen van 12 t/m 17 jaar € 6,95. **
Kinderen jonger dan 12 jaar hebben gratis toegang.
* incl. Het Geschenk en een glas Hertog Jan Pilsener of frisdrank na afloop.
** incl. een glas frisdrank na afloop.

 

Vragen?

Stuur een e-mail naar
receptie@hertogjan.nl

 

Locatie en route.

Kruisweg 44   Postbus 4335
5944 EN Arcen 5944 ZG Arcen

Bestel een persoonlijke fles Grand Prestige

Een eigen genummerde fles Grand Prestige die in onze brouwerij ligt te rijpen. Je hebt acht jaar de tijd om je fles tijdens een rondleiding te komen halen. Bestel het certificaat voor jezelf óf als cadeau. €34.95 inclusief rondleiding voor twee volwassenen en twee speciaalbier­glazen. Er moet minimaal 1 week tussen aankoop en rondleiding zitten.

Bestellen

Persoonlijke fles ophalen

Vink 'persoonlijke fles' aan en noteer je unieke flesnummer tijdens het online reserveren van een rondleiding. Kies bij betaalmethode voor 'betalen aan de kassa'. 

Vergeet niet je certificaat met het flesnummer voor aanvang van je rondleiding af te laten stempelen bij de receptie. Met dit certificaat mag je met twee personen een rondleiding volgen door onze Hertog Jan Brouwerij. Op het einde van de rondleiding ontvang je jouw fles Grand Prestige. De fles blijft maximaal 8 jaar bewaard in de kelders van Arcen.

Meer in Arcen

Natuurlijk is onze brouwerij alleen al een bezoek aan Arcen waard. Je kunt het ook combineren met één van deze suggesties.

Historie

1915. Oprichting.

In 1915 richten vier bevriende brouwers een Stoombierbrouwerij op, net buiten het dorpje Arcen. Ze noemen ‘m heel toepasselijk De Vriendenkring. Daar brouwen ze ondergistend bier, pilsener, wat in die tijd nog vrij ongebruikelijk was.

1925: Succes.

Ondergistend bier, lager oftewel pilsener, wordt een succes. Toegankelijk en doordrinkbaar. Al snel wordt het naar andere delen van het land ‘geëxporteerd’.

1944: Onder vuur.

Midden in de vuurlinie aan de Maas kiezen de Duitsers de robuuste brouwerij als hoofdkwartier. Schade door beschietingen van geallieerden zorgt ervoor dat de brouwerij tijdelijk moet sluiten. Nog steeds zijn kogelgaten te zien uit die periode.

1981. Een nieuw begin.

Heel even sluit de brouwerij in de moeilijke jaren tachtig haar deuren. Gelukkig gaan die al snel weer open, als een paar ondernemende brouwers er de Arcense bierbrouwerij beginnen. Ze brouwen er geen Pilsener meer, maar leggen zich toe op speciaalbieren.

1986: Goud.

De liefde voor het bier in Arcen leidt tot een aantal bijzondere speciaalbieren. Die oogsten waardering bij bierliefhebbers én de jury’s van bierfestivals. Een aantal bieren van het eerste uur worden in 1986 beloond met een gouden medaille.

1993: Pilsener.

De overstroming van de Maas richt flinke schade aan. De werkzaamheden bieden ook een kans: op verzoek van de brouwers worden lagerkelders gebouwd. Nu kunnen ze er weer ondergistend bier brouwen. Het Pilsener blijkt van een uitmuntende kwaliteit!

2002. Hoogstpersoonlijk

Door de ‘Hoogstpersoonlijk’ campagne leert heel Nederland onze gedreven brouwers kennen, met hun aandacht, passie en kennis. Meesterbrouwer Gerard van den Broek wordt een begrip.

Nu. Uit liefde voor bier.

Steeds meer bierliefhebbers ontdekken de bieren van Hertog Jan. Met de huidige aandacht voor bier en met name speciaalbieren wordt de kwaliteit van Hertog Jan alom gewaardeerd. Steeds meer mensen vinden de weg naar de brouwerij in Arcen.

Vragen

Is het noodzakelijk om te reserveren voor een rondleiding?
Het is verstandig te reserveren om er zeker van te zijn dat je op een bepaalde dag en tijdstip een rondleiding kunt volgen. Alleen héél soms kan er nog aan de receptie in Arcen worden gereserveerd.

 

Ik ben moeilijk ter been, kan ik de brouwerij bezoeken?
Onze brouwerij is gevestigd in een schitterend oud pand. Dit brengt met zich mee dat de rondleiding langs smalle en lage doorgangen gaat met 144 traptreden. De rondleiding is helaas minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Houd hier alsjeblieft rekening mee.

 

Zijn er proefmomenten tijdens de rondleiding?
Ja, er zijn een aantal proefmomenten.

 

Mogen de kinderen ook mee?
Kinderen mogen mee onder begeleiding van een volwassene.

 

Ik heb via iDEAL online betaald voor een rondleiding, krijg ik mijn geld terug?
Wanneer een rondleiding door jou wordt geannuleerd en er is al betaald dan bieden wij een tegoedbon aan. Deze wordt per e-mail verstuurd en kan worden gebruikt om ter waarde van het reeds betaalde bedrag nogmaals online een rondleiding te betalen. Ook is het mogelijk om de cadeaubon die per e-mail wordt verstuurd af te drukken en dit bedrag in de Hertog Jan winkel in Arcen te besteden.

 

Kan ik lunchen of dineren voor of na de rondleiding?
Een lunch of diner kan worden gereserveerd bij Café de Hertog Jan Proeverij. Meer informatie: www.hertogjanproeverij.nl

 

Is het mogelijk om een rondleiding te krijgen in een andere taal?
Natuurlijk, iedere zondag hebben we al een Duitstalige rondleiding. Bovendien is het vanaf 25 personen mogelijk om een Engels- of Duitstalige rondleiding te krijgen. Voor meer info mail naar receptie@hertogjan.nl