Zalm Weizener

Met Hertog Jan Weizener

Ingrediënten

Knolselderij mandarijn weizener compote

  • 500gram knolselderij, in kleine blokjes (10x10mm) gesneden
  • 50gr zonnebloem olie
  • 50gr ui, gesnipperd
  • 6 stuks mandarijn.
  • 3 gr zout
  • 330ml hertog jan weizener.


  • Zalm, rugfilet zonder huid.
  • Mihoen

Extra benodigd: gasbrander, microplane

 

BEREIDING

  • Stoof de uien met olie volledig gaar. Blus af met de Hertog Jan Weizener. Voeg de knolselderij blokjes toe. En houdt dit tegen de kook aan tot de knol gaar is en het bier bijna verdampt. (let op; laat het niet koken, dan wordt het bier bitter ) Pel 5 mandarijnen en halveer de mandarijn partjes en spatel deze door de knolselderijcompote. Bewaar 1 mandarijn.

  • Frituur de mihoen in schone zonnebloemolie op 180 graden. Pof dit in de hete olie en maak er een nestje van. Rasp hier met een super fijne rasp (microplane) de zeste van de mandarijn over.

  • Haal de zalm uit de koelkast. Zout de zalm en laat 10 minuten intrekken. Dompel de zalm kort in wat zonnebloem olie. Leg deze op een oven rekje. Brand de zalm licht aan met de gasbrander. Serveer hem lauw en rauw. (40 graden)

 

Terug naar het Kerstmenu