Hertog Jan
Speciaalbier festival

ZATERDAG 28 EN ZONDAG 29 Mei 2022

Altijd al benieuwd wat onze meesters achter de hand gehouden hebben? De Hertog Jan brouwerij opent haar deuren tijdens de Week van het Nederlandse Bier. In het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 mei ben je van harte welkom in Arcen om de meest bijzondere schatten uit onze kelders te komen proeven. Van diverse jaargangen Grand Prestige Vatgerijpt tot aan gerijpte Grand Prestige van de tap, tijdens ons speciaalbierfestival worden enkele van de meest gewilde en bijzondere Hertog Jan bieren geschonken.

Natuurlijk kun je deze dagen onze brouwerij bezoeken en genieten van een speciale rondleiding met exclusieve bieren. Ook kan je een bezoek brengen aan onze unieke Vatgerijpt bar waar je diverse jaargangen Vatgerijpt kunt proeven. Op onze mobiele brouwerij vertellen we je alles over onze experimentele Proeftuin bieren en je bierkennis kan worden getest middels een leuke brouwerijquiz.

 

ACTIVITEITEN

Een greep uit de verschillende activiteiten:

 • De enige kans per jaar om je Grand Prestige collectie uit te breiden met een fles gerijpte Grand Prestige, dit keer uit 2015. Deze fles zal samen met een Grand Prestige uit 2021 worden verpakt in een mooie geschenkverpakking.
  • Let op: gelimiteerde oplage. Per dag zijn er 750 sets te koop, en hiervoor geldt op=op.
 • Een unieke Grand Prestige Vatgerijpt bar, waar je jouw favoriete Vatgerijpt bier van diverse jaargangen nog een keer kan proeven. Zullen die extra jaren rijping nog een bijzonder smaakeffect brengen?
 • Een brouwerijbezoek volledig toegespitst op de zeer speciale bieren en het rijpingsproces. Verzeker jezelf van een rondleiding en plaats een boeking via onderstaande knop.
 • Zie onze brouwers in actie met onze mobiele brouwerij en leer alles over de nieuwe Proeftuin bieren.
  • Klik hier voor meer info over de Proeftuin.
 • Test je kennis over Hertog Jan tijdens de Brouwerijquiz
 • Laat je eigen Hertog Jan glas graveren
 • Laat je verrassen door smaakvolle gerechten uit verschillende foodtrucks
 • Geniet onder het genot van een hapje en drankje van live muziek en entertainment
 • Exclusieve Hertog Jan geschenken

 

BOEK EEN RONDLEIDING 

Meesterbrouwers barbecue

Schuif vanaf 17.00 gezellig aan bij de Hertog Jan Proeverij om onbeperkt te smullen van een heerlijke, bourgondische barbecue.  Om 17.30 uur steken de koks de barbecue aan tot 20.30 uur.
     
Bij slecht weer bieden zij als alternatief een buffet aan, zodat jullie lekker warm binnen kunnen zitten.  https://www.hertogjanproeverij.nl/agenda/mb-barbecue/

MELD JE AAN

Hopelijk mogen we jou op zaterdag 28 of zondag 29 mei verwelkomen in Arcen op ons Speciaalbier festival. Voor €7,50 nemen we je mee door onze brouwerij inclusief een heerlijke proeverij van diverse bijzondere schatten. Wegens grote interesse in het brouwerijbezoek en de beperkte capaciteit van de brouwerij is hier wel een aanmelding voor nodig. Boek je rondleiding, kies je gewenste timeslot en plaats je boeking. De rondleidingen deze dag zijn aangepast en nemen ongeveer 30 minuten in beslag.

Het evenement is voor iedereen toegankelijk en de toegang hiervan is gratis. De belangstelling is enorm, daarom zullen wij ons te allen tijde moeten houden aan de veiligheidsvoorschriften. Zet jezelf op aanwezig op het Facebook evenement zodat je altijd op de hoogte blijft van alle informatie.

BOEK EEN RONDLEIDING 


PRAKTISCHE INFORMATIE

OPENINGSTIJDEN Hertog Jan Speciaalbier festival

Openingstijden evenement: 11:00 tot 18:00
Rondleidingen: 11:00 tot 16:00
Openingstijden winkel: 11:00 tot 17:00


ADRES HERTOG JAN BROUWERIJ

Kruisweg 44
5944 EN Arcen

 

BETALEN: ALLEEN VIA PIN

 

PARKEREN KASTEELTUINEN

Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen

 

Vanuit hier zullen er gratis pendelbussen rijden van en naar de brouwerij. De laatste pendelbus rijdt tot 20:00 uur. In de pendelbussen hanteren we de dan geldende covid maatregelen.