Gerard

Brouwer bij Hertog Jan sinds 1986. Meesterbrouwer sinds 1995.

Over Gerard

Onze Meesterbrouwer Gerard heeft een technische achtergrond. In de jaren tachtig werd hij betrokken bij de bouw van een nieuwe brouwerij. Voor zijn plannen wilde hij precies weten wat er biologisch en chemisch in de ketels of tanks gebeurde. De brouwmeester vond dit een goed idee, waardoor Gerard op zijn 27e weer aan de studie ging om het bierbrouwen onder de knie te krijgen. Het fascineerde hem zó dat hij zijn carrière in de techniek eraan gaf en zelf brouwer werd. In 1994 ontwikkelde hij de receptuur voor ons Hertog Jan pils, in 1995 werd hij meesterbrouwer en in 2000 ging hij naar Arcen om zich meer in het brouwen van speciaalbieren te verdiepen. Behalve van bier kan Gerard enorm genieten van aan de waterkant zitten met de hengel en zijn kleinkinderen.

Gerard's CV

Naam: Gerard van den Broek
Geboren: April 1955
Brouwer sinds: 1986
Favoriete Hertog Jan bier: Hertog Jan Grand Prestige

Gerard over Grand Prestige

Grand Prestige is het kroonjuweel van onze brouwerij. Ik ben er trots op dat wij in onze brouwerij zo’n mooi bier brouwen. De keuze van de grondstoffen, de smaak die onze gist produceert en het vakmanschap van de brouwers maken dit bier heel bijzonder. De smaak is een wisselend palet van geroosterde mout, een vleugje karamel, kruidig en volmondig en in de afdronk proef je een aangename bitterheid met een tikje zoet. Het aroma is heerlijk fruitig. De complexheid van de smaak en de warmte van de alcohol geven mij een gevoel van rijkdom en rust. Hertog Jan Grand Prestige is één van de weinige bieren die langer gerijpt kan worden. Vanaf twee jaar na bottelen gaat het bier evolueren naar een portachtige, complexe smaak en geur. Tegenwoordig liggen er talloze flessen te rusten in de kelder onder de brouwerij in Arcen.

Meer over Grand Prestige

Gerard over Pilsener

Hertog Jan Pilsener is ons bekendste bier, echt het visitekaartje van onze brouwerij. Gebrouwen met de mooiste ingrediënten en natuurzuiver water. De volle, rijke smaak dankt het aan ons gist én aan de manier waarop we het brouwen. Hoe we dat precies doen? Dat vertellen we alleen tijdens rondleidingen. In de afdronk proef je een mooi zacht bittertje. Zelf drink ik ons Pilsener het liefst vers gebrouwen.

Meer over Pilsener

"Prachtig hoe onze gist zijn werk doet"

Gerard